Onze

missie

Onze missie

Onze Missie, Ons Doel:

 Leren lezen is leuk

Leren schrijven is eenvoudig

Leren rekenen is top

 

Natalie Christiaensen:
Vanuit eigen ervaring met dyslexie en dyscalculie geeft niets meer voldoening dan het verhaal van uw kind te herschrijven. Leren zou leuk moeten zijn. Hard werken voor school is fijn en zinvol als de balans in evenwicht is.

Ikzelf heb school nooit leuk gevonden omdat er nooit wat vanzelf ging. Het was altijd een strijd.

 

Mijn leerkracht van het 2e leerjaar was laatst op een dyslexie lezing van ons en vroeg na afloop ‘was het mijn schuld dat je school niet leuk vond?’ Wij gaven aan alle 25 leerlingen gewoon op dezelfde manier les toen… dat was gewoon zo eind jaren 80. Dat zette mij stevig aan het denken. Natuurlijk was het niet haar schuld. Ik had best fijne leerkrachten. Maar ik ben enkele generaties te vroeg geboren. Eind jaren 80, begin jaren 90 was er geen plaats voor anders zijn, sensitief zijn, anders leren, moeilijk lezen of schrijven. Je moest gewoon mee met de klas of extra oefenen bij de ‘taakjuf’.


Gelukkig veranderen tijden en is er steeds meer ruimte voor ‘anders zijn’. Deze boodschap wil ik ouders graag meegeven. Er is niets mis met je kind, je kind is niet dom het leert alleen anders. Richt de focus op wat je zoon of dochter wel kan. Dagelijks werken we met kinderen en ouders die vastlopen in het onderwijs. Het is mijn doel, ons doel om het vastlopen te draaien naar zin in leren, naar anders leren. Niets geeft meer voldoening dan jouw kind te zien openbloeien en weer zin krijgen in leren.